Vloerverwarming voor meer comfort

Warmte maakt van een huis een thuis. Als u wel lekker warm wilt zitten, maar hier liever niet teveel voor betaalt, dan is vloerverwarming dé oplossing. Vloerverwarming zorgt voor een vrijwel constante temperatuur – uiteraard naar wens in te stellen – die voorkomt dat de ketel overuren draait. Hierdoor bespaart u veel gas, zonder dat u inlevert op comfort.

Warme en goede vloeren van Vloerverwarming Totaal

Voor warme en goede vloeren bent u bij Vloerverwarming Totaal aan het juiste adres. Vloerverwarming Totaal beschikt over een jarenlange ervaring in de branche en zorgt voor een oplossing die precies bij uw situatie past. Of het nu gaat om vloerverwarming infrezen, op krimpnetten of aangelegd op tackerplaten (isolatieplaten); wij zijn van alle markten thuis.

Frezen / infrezen

Het overgrote deel van de mensen laat vloerverwarming infrezen. Het voordeel van de vloerverwarming infrezen is dat deze werkwijze het mogelijk maakt om ook in bestaande bouw, waar reeds een dekvloer aanwezig is, zonder al teveel extra rompslomp, vloerverwarming aan te brengen doordat de leidingen in de vloer weggewerkt worden.

Lees meer over Frezen / infrezen

Tackerplaten

Nog niet zo heel erg bekend in Nederland, maar al jarenlang een beproefd systeem in Duitsland: vloerverwarming op tackerplaten. Tackerplaten zijn EPS-platen van minimaal 20mm dik waar de vloerverwarmingsbuis op vast geniet wordt met kunststof nagels. Simpel gezegd: tackerplaten zijn noppenplaten zonder nop.

Lees meer over Tackerplaten

Krimpnetten

Wanneer er geen cementdekvloer aanwezig is of frezen niet mogelijk is, dan is vloerverwarming met krimpnetten een mogelijkheid. In dat geval wordt de vloerverwarmingslang gebonden op gegalvaniseerde staalmatten, ook wel krimpnetten genoemd.

Lees meer over Krimpnetten

Noppenplaten

De noppenplaten waarmee Vloerverwarming Totaal werkt, zijn van de hoogste kwaliteit! Wanneer er voldoende hoogte beschikbaar is en er (extra) isolatie nodig of gewenst is, dan is vloerverwarming op noppenplaten een geschikte methode. Bij dit systeem worden de vloerverwarmingsbuizen in de noppenplaten gedrukt.

Lees meer over Noppenplaten

Meer comfort

Vloerverwarming biedt comfort, is energiezuinig en is daarom erg geliefd. Vloerverwarming Totaal kan u, dankzij vele jaren ervaring op het gebied van verwarmingssystemen garanderen dat u kwaliteit geleverd krijgt tegen een scherpe prijs. Bij ons staat uw tevredenheid centraal. Wij zijn u dan ook graag van dienst!

Waarom vloerverwarming? Vloerverwarming heeft een aantal grote voordelen. Doordat er een groter stralingsoppervlak is met een lagere temperatuur vergeleken met die van radiatoren, is het een prettige warmte en kan de luchttemperatuur laag blijven. Daarnaast zorgt het voor een laag energieverbruik, omdat het vertrek met een lagere luchttemperatuur kan worden verwarmd. Hierdoor kunt u de thermostaat vaak 1 of 2 graden lager zetten dan bij gebruik van radiatoren en tóch een comfortabele temperatuur in huis hebben.

Het huis heeft een grotere warmtebuffer, zodat er veel regelmatiger verwarmd kan worden. Wegens het ontbreken van luchtcirculatie is het ook voor mensen met cara / luchtwegaandoening een zeer aangename manier van verwarmen.

Bij het gebruik van vloerverwarming als hoofdverwarming zijn er bovendien geen radiatoren en dergelijke meer nodig, zodat deze geen ruimte meer hoeven in te nemen.