Vloerverwarming tackerplaten

Nog niet zo heel erg bekend in Nederland, maar al jarenlang een beproefd systeem in Duitsland: vloerverwarming op tackerplaten. Tackerplaten zijn EPS-platen van minimaal 20mm dik (max. 50mm dik) waar de vloerverwarmingsbuis op vast geniet wordt met kunststof nagels. Naast het feit dat vloerverwarming op tackerplaten kostentechnisch een voordeliger systeem is dan de aanleg op noppenplaten, voorziet het tevens in een warmte- en geluidsisolatie waarbij de scheurvaste stof met folie voorkomt dat de nietjes (zogeheten tackernagels) uitgerukt kunnen worden.

De voordelen van tackerplaten:

Daarnaast heeft dit systeem als voordeel dat elke diameter vloerverwarmingsbuis hierop gebruikt kan worden, afhankelijk van de beschikbare opbouwhoogte van de vloer en de dikte van de dekvloer die ná de aanleg van de vloerverwarming er overheen gestort dient te worden (niet bij de prijs inbegrepen). Ook wanneer u het systeem wenst te voorzien van een nog hogere isolatiewaarde dan is dit mogelijk door de dikte van de tackerplaat te vergroten. Onze prijzen zijn standaard gebaseerd op 20mm dikke tackerplaten en vloerverwarmingsbuis met een diameter van 16x2mm.

Levering en aanleg van tackerplaten (EPS vloerisolatieplaten) van 20mm inclusief benodigde tackernagels. Op deze platen zal de vloerverwarmingsbuis door middel van kunststof u-clips bevestigd worden in de vorm van een slakkenhuispatroon. De hartafstand van de buizen zal 10, 15 of 20 cm zijn, afhankelijk van het type vloerverwarming dat u gekozen heeft.