Vloerverwarming krimpnetten
Wanneer er geen cementdekvloer aanwezig is of frezen niet mogelijk is, dan is vloerverwarming met krimpnetten een mogelijkheid. In dat geval wordt de vloerverwarmingslang gebonden op gegalvaniseerde staalmatten, ook wel krimpnetten genoemd.
Op de dragende vloer wordt eerst reflectiefolie aangebracht om warmteverlies naar beneden tegen te gaan en om voor een goede spreiding van de warmte te zorgen. De randen worden voorzien van randisolatie om de kans op krimpscheuren te minimaliseren en warmteverlies naar de wanden te voorkomen, zodra de dekvloer eenmaal gestort is. Hierna worden gegalvaniseerde netten geplaatst, waarop de vloerverwarmingslang wordt bevestigd.
Werkwijze krimpnetten
Op uw vloer zal reflectiefolie gelegd worden met daarop gegalvaniseerde draadstaalmatten met een maaswijdte van 10 of 15 cm. Op deze krimpnetten zal de verwarmingsbuis gemonteerd worden in de vorm van een slakkenhuispatroon. De hartafstand van de buizen zal 10, 15 of 20 cm zijn, afhankelijk van het type vloerverwarming dat u gekozen heeft.
Installatie verdeelunit:
Om de vloerverwarming aan te sluiten op uw CV-circuit zal er een verdeelunit geinstalleerd worden. Deze verdeelunit is het hart van uw vloerverwarmingsysteem en zorgt ervoor, door de aanwezigheid van een circulatiepomp, dat het water door de buizen gepompt kan worden. Door middel van de thermostatische regeling regelt u de watertemperatuur van uw vloerverwarmingsysteem.
Mogelijke aanvullende werkzaamheden:
Indien gewenst kunnen wij ook de aanleg van een zandcement dekvloer voor u verzorgen.